Θετικές εκτιμήσεις ΟΟΣΑ για παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, με άξονα τις ΗΠΑ, ενώ αντίθετα η ευρωζώνη κινείται με οριακούς ρυθμούς, με την Ιταλία να καταγράφει πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Θετικές εκτιμήσεις ΟΟΣΑ για παγκόσμια οικονομία
Ενισχύονται οι προοπτικές ανάπτυξης των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, με άξονα τις ΗΠΑ και εξαίρεση την Ιταλία, εκτιμά ο ΟΟΣΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ευρωζώνη αναπτύσσεται με οριακούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βασικού οικονομικού δείκτη του διεθνούς οικονομικού οργανισμού για τον Ιανουάριο, ικανοποιητική ανάπτυξη καταγράφουν οι οικονομίες του Καναδά, της Γαλλίας και της Βρετανίας, ενώ αντίθετα υποχώρηση καταγράφει η ανάπτυξη στην Ιταλία.

Ο βασικός δείκτης οικονομικής δραστηριότητας του ΟΟΣΑ για τις 30 χώρες – μέλη του οργανισμού, κατέγραψε άνοδο 0,4 μονάδων στις 123,3 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τις ΗΠΑ εκτινάχθηκε στο 133,4.

Ο ΟΟΣΑ πάντως εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η άνοδος του δείκτη τον Ιανουάριο αυξήθηκε με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους εννιά μήνες.

Ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας για την ευρωζώνη κατέγραψε οριακή άνοδο στο 122,3 από το 12,2 του Δεκεμβρίου.

Ο αντίστοιχος δείκτης για τη Γερμανία κατέγραψε οριακή άνοδο στο 124,5 από το 124,3, ο δείκτης για τη Γαλλία κατέγραψε οριακή άνοδο στο 120 από το 119,4, ενώ αυτός της Βρετανίας κατέγραψε άνοδο στο 109,8 από το 109,2.

Αντίθετα, στην Ιταλία ο δείκτης υποχώρησε στο 106,6 από το 106,9 του Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα η ιταλική οικονομία να είναι η μόνη από τις χώρες του G7 που καταγράφει υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης για την Ιαπωνία κατέγραψε οριακή άνοδο στο 101,8 από το 101,6 και αυτός για τον Καναδά εκτινάχθηκε στο 130,8 από το 129,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v