Ανησυχίες στους ημιαγωγούς λόγω προβλέψεων Intel

Η αγορά κατασκευής ημιαγωγών για PC είναι πιο δυσμενής από τη συνήθη γι’ αυτή την εποχή του έτους, ανακοίνωσε η Intel, υποβαθμίζοντας χαμηλότερα την κλίμακα προβλέψεων πωλήσεων στο α’ τρίμηνο. Τα νέα δυσαρέστησαν την αγορά και δημιουργούν την αίσθηση ότι το, πολύ καλό για τον κλάδο, δ’ 3μηνο 2003 προκάλεσε υπερπροσφορά.

Ανησυχίες στους ημιαγωγούς λόγω προβλέψεων Intel
Δυσαρέστησαν την αγορά οι εκτιμήσεις της Intel για τις πωλήσεις της στο α’ τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές υποβάθμισε σε χαμηλότερα επίπεδα την κλίμακα των προβλέψεών της, δηλώνοντας ότι οι βασικές της επιχειρήσεις έχουν στους τρεις πρώτους μήνες του έτους χειρότερη εμφάνιση από τη συνήθη για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους.

Συγκεκριμένα, η Intel ανακοίνωσε ότι περιμένει πτώση των εσόδων στην κλίμακα των 8–8,2 δισ. δολαρίων, έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της για έσοδα στην κλίμακα των 7,9–8,5 δισ. δολαρίων.

Οι αναλυτές της Wall Street, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters, έκαναν πρόβλεψη για πωλήσεις της τάξης των 8,27 δισ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις της Intel αποδεικνύουν, σύμφωνα με αρκετούς οικονομολόγους, ότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους υπήρξε υπερπροσφορά στην αγορά.

Η μετοχή της Intel υποχώρησε 2%, στα 29,11 δολάρια, στις after-hours συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Το περιθώριο ακαθάριστου κέρδους, που είναι το ποσοστό που μένει από τις πωλήσεις μετά την αφαίρεση του κόστους παραγωγής, προβλέπεται να παραμείνει εντός του στόχου του 60% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v