Τις ρευστοποιήσεις επέλεξαν οι επενδυτές στη Wall

Σε μια συνεδρίαση που απουσίαζαν οι μεγάλες ειδήσεις, τόσο επιχειρηματικές όσο και μακροοικονομικές, οι επενδυτές επέλεξαν να αποφύγουν τις τοποθετήσεις, επιδιδόμενοι αντίθετα σε πωλήσεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Nasdaq. Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε μια συνεδρίαση που απουσίαζαν οι μεγάλες ειδήσεις, τόσο επιχειρηματικές όσο και μακροοικονομικές, οι επενδυτές επέλεξαν να αποφύγουν τις τοποθετήσεις, επιδιδόμενοι αντίθετα σε πωλήσεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Nasdaq.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο Nasdaq δέχτηκε τις υψηλότερες πιέσεις, όντας ο περισσότερο κερδισμένος από το ανοδικό ράλι των προηγουμένων μηνών.

Άλλοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο για τις προεδρικές εκλογές και μέχρι την έναρξη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, στα τέλη του Μαρτίου, θα είναι δύσκολο για την αμερικανική αγορά να καθορίσει μια σαφή πορεία.

Με απώλειες κοντά στο 4% έκλεισε η μετοχή της Intel, εν μέσω ανησυχιών από πλευράς επενδυτών για την ανάκαμψη των τεχνολογικών δαπανών.

Πτωτικά κινήθηκε και η Texas Instruments, εν αναμονή των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του τριμήνου, ενώ αρνητικές ήταν οι τάσεις και για τις μετοχές των Oracle, Sun Microsystem και Microsoft.

Κέρδη περί το 1% σημείωσε η μετοχή της Caterpillar ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential σε neutral από underweight, ενώ αντίθετα κατά 7% υποχώρησε η μετοχή της Martha Stewart Living Omnimedia.

Υψηλότερα κινήθηκαν τόσο η BellSouth όσο η ισπανική Telefonica, ύστερα από την ανακοίνωση της πώλησης των ενεργητικών στοιχείων της BellSouth στην Telefonica, έναντι του ποσού των 5,8 δισ. δολαρίων.

Απώλειες της τάξης του 4% κατέγραψε η JM Smucker, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της International Multifoods, με την τελευταία να καταγράφει ράλι 25%.

Κατά 3% υποχώρησε και η Eastman Kodak, καθώς γνωστοποίησε ότι η εξαγορά δυο μονάδων ψηφιακών εκτυπώσεων, θα έχει αρνητική επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Η Εθνική έκλεισε στα 5,82 δολάρια με άνοδο 1,22%, κέρδη 1,62% κατέγραψε η 3Ε, ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε 1,65% στα 7,77 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10529,48 μονάδες με απώλειες 0,62%, ο Nasdaq υποχώρησε 1,90% στις 2008,78 μονάδες, ενώ ο S&P κατέγραψε πτώση 0,84% στις 1147,20 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 4553,8 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε άνοδο 0,48% στις 4145,99 μονάδες. Ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 3781,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v