Ο Nasdaq οδηγεί σε απώλειες τη Wall

Οι ισχυρές πιέσεις που δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος οδηγούν χαμηλότερα και την ευρύτερη αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου. Θετικό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη.

Οι ισχυρές πιέσεις που δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος οδηγούν χαμηλότερα και την ευρύτερη αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου.

Θετικό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο Nasdaq δέχεται τις υψηλότερες πιέσεις, όντας ο περισσότερο κερδισμένος από το ανοδικό ράλι των προηγουμένων μηνών.

Άλλοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο για τις προεδρικές εκλογές και μέχρι την έναρξη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, στα τέλη του Μαρτίου, θα είναι δύσκολο για την αμερικανική αγορά να καθορίσει μια σαφή πορεία.

Κέρδη περί το 2% σημειώνει η μετοχή της Caterpillar ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential σε neutral από underweight, ενώ αντίθετα κατά 7% υποχωρεί η μετοχή της Martha Stewart Living Omnimedia.

Υψηλότερα κινούνται τόσο η BellSouth όσο η ισπανική Telefonica, ύστερα από την ανακοίνωση της πώλησης των ενεργητικών στοιχείων της BellSouth στην Telefonica, έναντι του ποσού των 5,8 δισ. δολαρίων.

Απώλειες της τάξης του 4% καταγράφει η JM Smucker, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της International Multifoods, με την τελευταία να καταγράφει ράλι 25%.

Κατά 3% υποχωρεί και η Eastman Kodak, καθώς γνωστοποίησε ότι η εξαγορά δυο μονάδων ψηφιακών εκτυπώσεων, θα έχει αρνητική επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10587,70 μονάδες με απώλειες 0,07%, ο Nasdaq υποχωρεί 1,03% στις 2026,46 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,33% στις 1153,01 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 4553,8 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε άνοδο 0,48% στις 4145,99 μονάδες. Ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 3781,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v