Η διαμάχη EchoStar - Viacom πιέζει τη Wall

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Texas Instruments για τις πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή του α΄ τριμήνου, δεν κατορθώνουν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, που υποχωρεί για δεύτερη ημέρα. Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Texas Instruments για τις πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή του α΄ τριμήνου, δεν κατορθώνουν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η Texas Instruments αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή του τριμήνου. Την ανακοίνωση της εταιρίας έσπευσαν να ”χαιρετίσουν” οι επενδυτικοί οίκοι UBS και Credit Suisse First Boston.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η διαμάχη της EchoStar με τη Viacom, ύστερα από την ανακοίνωση της πρώτης ότι περί τους 1,6 εκατ. πελάτες της, κάτοχοι της πλατφόρμας Dish Network σε 15 μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ, δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δίκτυα του CBS και σε 10 από τα εθνικά δίκτυα.

Πτωτικά κινείται η Sun Microsystems, καθώς η Banc of America Securities περιέκοψε τη σύστασή της για την εταιρία σε neutral από buy.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν και σήμερα οι μακροοικονομικές ειδήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10502,59 μονάδες με απώλειες 0,26%, ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,16% στις 2005,50 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,5% στις 1145,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v