Αρνητικά macro για Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε 0,1% τον Ιανουτάριο, στη Γαλλία τα δημόσια ελλείμματα εκιτνάχθηκαν στο 4,1% του ΑΕΠ το 2003, ενώ στη Βρετανία το εμπορικό έλλέιμμα εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο.

Αρνητικά macro για Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία
Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1% τον Ιανουάριο στη Γερμανία, παραμένοντας δληαδή σε κατάσταση στασιμότητας για δεύτερο διαδοχικό μήνα, εξαιτίας της ανατίμησης του ευρώ, της υποχώρησης του κατακσευασιτκούτ τομά και της πτώσης της ζήτησης αγαθών εκτός Ευρώπης, ικανοποιώντας τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών.

Τα δημόσια ελλείμματα της γαλλικής κυβέρνησης εκτινάχθηκαν στο 4,1% του ΑΕΠ το 2003, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία της χώρας, φθάνοντας στα 63,4 δισ. ευρώ.

Με ανησυχία αντιμετώπισαν οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές της γαλλικής πρωτεύουσας το γεγονός ότι τα ελλείμματα του δημόσιου ασφαλισιτκού συστήματος έφθασαν στα 9,4 δισ. ευρώ.

Τα δημόσια ελλείμματα είχαν περιοριστεί στο 3,2% του ΑΕΠ φθάνοντας στα 58,6 δισ. ευρώ.

Το εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, αφού έφθασε στα 5,6 δισ. στερλίνες.

Οι εξαγωγές έφθασαν στα 14,574 δισ. στερλίνες, ενώ την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν στα 20,158 δισ. στερλίνες, στη σκιά της εκτίναξης της στερλίνας έναντι του δολαρίου, που περιόρισε τον ανταγωνισμό των βρετανικών προϊόντων.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου είχe φθάσει στα 3,9 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v