ΗΠΑ:Ρεκόρ ανόδου εμπορικού ελλείμματος

Η εκτίναξη του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ στο ρεκόρ των 43,1 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο, σε σχέση με τα 42,5 δισ. δολάρια του Δεκεμβρίου και των 42 δισ. δολαρίων των προβλέψεων των αναλυτών, απογοήτευσε τις αγορές στηρίζοντας την υποχώρηση του δολαρίου.

ΗΠΑ:Ρεκόρ ανόδου εμπορικού ελλείμματος
Το εμπορικό έλελιμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, φθάνοντας τα 43,1 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 42,5 δισ. δολάρια του Δεκεμβρίου και των 42 δισ. δολαρίων των προβλέψεων των αναλυτών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν την οριακή μείωση του εμπορικού ελλείμματος στα 42 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, σε σχέση με το έλλειμμα των 42,5 δισ. δολαρίων του Δεκεμβρίου και το προηγούμενο ρεκόρ των 43 δισ. δολαρίων του Μαρτίου του 2003.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έφθασε στα 489,4 δισ. δολάρια το 2003 καταγράφοντας μέση μηνιαία άνοδο 40,8 δισ. δολαρίων.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια των συναλλαγματικών αγορών εκμεταλλεύτηκαν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για μείωση του εμπορικού ισοζυγίου και των προβλέψεων για εκτίναξη της ανάπτυξης των ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα 20ετίας το πρώτο τρίμηνο επιστρέφοντας στο δολάριο, το οποίο το προηγούμενο έτος κατέγραψε απώλειες 10% έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών για την πορεία του εμπορικού ελλείμματος, το ευρώ υποχωρούσε στα 1,2308 δολάρια, ενώ το πράσινο νόμισμα είχε εκτιναχθεί στα 1,8214 δολάρια έναντι της στερλίνας και στα 110,74 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v