Citigroup: ”Το τραίνο των μετοχών δεν σταμάτησε”

Περιθώριο ενίσχυσης των μετοχικών τίτλων και στο 2004 ”βλέπει” η Citigroup στο μηνιαίο της report The View. ”Το τραίνο των μετοχών δεν σταμάτησε, απλώς επιβράδυνε για να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους να ανέβουν”, λέει ο επικεφαλής Investment Strategist της Citigroup.

Citigroup: ”Το τραίνο των μετοχών δεν σταμάτησε”
Περιθώρια νέας ενίσχυσης των μετοχικών τίτλων παγκοσμίως εκτιμά για το 2004 η Citigroup στο report της The View, με ημερομηνία 15 μαρτίου με 15 Απριλίου. Ο οίκος παρομοιάζει τις αποδόσεις των μετοχών με τραίνο. Αυτό το τραίνο, επισημαίνει ο επικεφαλής Investment Strategist της Citigroup, κινήθηκε υπερβολικά γρήγορα το 2003, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να μην προλάβουν να ανέβουν.

H εντυπωσιακή περσινή πορεία των μετοχών, αναφέρει ο Clark Winter, στηρίχθηκε τόσο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, όσο και στη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών. Φέτος, αν και δεν πρέπει να αναμένεται ανάλογη επίδοση, οι μετοχές προβλέπεται να καταγράψουν θετικές αποδόσεις. ”Το τραίνο δεν σταμάτησε. Απλώς επιβράδυνε, για να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους να ανέβουν”, λέει ο C. Winter.

Συγκεκριμένα για τις μετοχές στη Βόρεια Αμερική, η Citigroup διατηρεί την πρόβλεψη για ”bullish” συμπεριφορά. Παράλληλα επισημαίνει πως το ότι το 2004 είναι έτος προεδρικών εκλογών θα σημάνει τη μετακύλιση του ενδιαφέροντος από τα μακροοικονομικά στοιχεία της οικονομίας στην προσωπική κατάσταση κάθε ψηφοφόρου. Αυτό, εκτιμά ο επενδυτικός οίκος θα προσδώσει μεταβλητότητα στην αγορά.

Για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ο οίκος αναθεωρεί καθοδικά την πρόβλεψή του από ”bullish” σε ”neutral”, καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που χαλιναγωγούν την ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα επισημαίνει την έκφραση ικανοποίηση εκ μέρους της ΕΚΤ για το ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που, όπως τονίζει ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, η Citigroup διατηρεί την εκτίμηση ”neutral” για την πορεία των ιαπωνικών μετοχικών τίτλων, καθώς και αυτή (”bullish”) για τις μετοχές σε λατινική Αμερική και χώρες του ειρηνικού.

Σε ό,τι αφορά το ευρώ, ο οίκος εκτιμά ότι η αδυναμία του έναντι του δολαρίου είναι προσωρινή και ότι πρόκειται να ανακάμψει στην πρώτη ένδειξη ανάκαμψης της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v