Νευρικότητα στις ΗΠΑ εν αναμονή macro

Με ιδιαίτερα βεβαρημένη ψυχολογική διάθεση λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ισπανία αλλά και της αποδυνάμωσης των τελευταίων macro, οι επενδυτές στην Wall Street αναμένουν σήμερα νέα, σημαντικά, στατιστικά δεδομένα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, με επίκεντρο στην απασχόληση και την κατανάλωση.

Με ιδιαίτερα βεβαρημένη ψυχολογική διάθεση λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ισπανία αλλά και της αποδυνάμωσης των τελευταίων macro, οι επενδυτές στην Wall Street αναμένουν σήμερα νέα, σημαντικά, στατιστικά δεδομένα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν εν τω μεταξύ σε πορεία κάθετης πτώσης, με τον δείκτη DAX να εμφανίζει βύθιση 3,52% στις 3.902 μονάδες, ενώ ο FTSE υποχωρεί 1,94% στις 4.456 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι 2,7% στις 3.656 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ τίθεται η ανακοίνωση για τις εβδομαδιαίες καταστάσεις των επιδομάτων ανεργίας, που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας στην οικονομία των ΗΠΑ από όσες αναμένονταν.

Μετά από εκείνη την ανακοίνωση, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εμφανίζουν μεγάλες απώλειες. Οι προθεσμιακές αγορές υποδεικνύουν πτωτικές τάσεις για την Wall Street και στη σημερινή συνεδρίαση.

Από τη σημερινή ανακοίνωση, οι επενδυτές περιμένουν ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν την εβδομάδα μέχρι 6/3 στις 343.000, έναντι 345.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου, με τους οικονομολόγους να περιμένουν βελτίωση για 10 συνεχόμενο μήνα. Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει αύξηση των λιανικών πωλήσεων πλην αυτοκινήτων της τάξης του 0,5% μετά από αύξηση 0,9% τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές ελπίζουν επίσης σε ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, από την ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Alan Greenspan.

Τέλος, θα δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα του προϋπολογισμού Φεβρουαρίου από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα περιγράφει έλλειμμα της τάξης των 100 δισεκ. δολαρίων, μετά το έλλειμμα των 96,7 δισεκ. δολαρίων του Ιανουαρίου, σύμφωνα με έρευνα του CNN.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v