Ηπιες απώλειες στη Wall, σταθεροποιείται η Ευρώπη

Aρνητικό είναι για άλλη μια συνεδρίαση το σκηνικό στην αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για την τρομοκρατία που δημιούργησε η φονική επίθεση στη Μαδρίτη. Θετική στήριξη προσπαθούν να προσδώσουν τα στοιχεία για επιδόματα ανεργίας και πωλήσεις λιανικής. Απώλειες στην Ευρώπη.

Στην φονική επίθεση στη Μαδρίτη επικεντρώνουν οι επενδυτές την προσοχή τους στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, αγνοώντας προς το παρόν τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής και τα επιδόματα ανεργίας.

Σε τροχιά κατακόρυφης πτώσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, επίθεση στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Μαδρίτης, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 173 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων, με τις τοπικές αρχές να αποδίδουν την επίθεση σε Βάσκους αυτονομιστές.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, θετικά ήταν τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, που υποχώρησαν στις 341.000 έναντι εκτιμήσεων για πτώση στις 343.000.

Εξάλλου, οι πωλήσεις λιανικής, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, ενισχύθηκαν κατά 0,6%, έναντι των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,5%.

Αρνητικά επιδρά ακόμη στην πορεία της αμερικανικής αγοράς και ιδιαίτερα του τεχνολογικού κλάδου, η είδηση ότι η Nortel Networks έχει καθυστερήσει τη συμπλήρωση των ετήσιων οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,51% στις 10245,60 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,38% στις 1956,60 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει πτώση 0,53% στις 1117,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v