ΗΠΑ: Χαμηλό τριετίας για τα επιδόματα ανεργίας

Οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο 0,60% το Φεβρουάριο, ικανοποιώντας τις προβλέψειςτων αναλυτών, ενώ οι αιτήσεις για εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας σημείωσαν πτώση υψηλότερη των εκτιμήσεων, στις 341.000 αιτήσεις.

ΗΠΑ: Χαμηλό τριετίας για τα επιδόματα ανεργίας
Οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, κατέγραψαν άνοδο 0,60% το Φεβρουάριο, ικανοποιώντας τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών, ενώ οι αιτήσεις για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 6.000 στις 341.000, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 3ετίας.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις λιανικής, θα κατέγραφαν άνοδο 0,60% συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων αυτοκινήτων, μετά από την υποχώρηση κατά 0,30% τον Ιανουάριο.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις λιανικής εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, έκαναν λόγο για άνοδο 0,60% το Φεβρουάριο, εξαιτίας της υποχώρησης των φορολογικών πιέσεων, ενώ το υπουργείο Εμπορίου προέβλεπε ότι η άνοδος θα έφθανε το 0,5%.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για την παροχή επιδομάτων ανεργίας, υποχώρησαν στις 341.000, αριθμός που είναι πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναλυτές προέβλεπαν τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις 343.000 αιτήσεις, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα προχωρούν σε προσλήψεις για να καλύψουν την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v