Σε τροχιά ανάκαμψης η Wall (update)

Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, παρά την απροσδόκητη οριακή υποχώρηση του δείκτη Μίσιγκαν. Ανοδικό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, παρά την απροσδόκητη οριακή υποχώρηση του δείκτη Μίσιγκαν.

Οριακές οι μεταβολές στην Ευρώπη.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η αμερικανική αγορά υπέστη βαριές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για αναζωπύρωση του κλίματος αβεβαιότητας και γεωπολιτικής αστάθειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, που έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 200 σχεδόν ατόμων.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπου παρατηρήθηκε συρρίκνωση του ελλείμματος δ΄ τριμήνου στα στα 127,5 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διεύρυνση.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για οριακή άνοδο του δείκτη στο 95, από το 94,4 του Φεβρουαρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής Oracle, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, αλλά και αισιόδοξων εκτιμήσεων για το τρέχον τρίμηνο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η Dell Computer, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τις JP Morgan και Morgan Stanley.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10201,97 μονάδες με κέρδη 0,71%, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,38% στις 1970,63 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,80% στις 1115,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v