Τρομοφόβοι πλήττουν τη Wall Street

Υψηλές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ασφάλεια, αλλά και της επιφυλακτικής στάσης των επενδυτών για τις υψηλές τιμές μετοχών από εταιρίες συγκεκριμένων κλάδων. Βαριές απώλειες κατέγραψε και η Ευρώπη.

Υψηλές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ασφάλεια, αλλά και της επιφυλακτικής στάσης των επενδυτών για τις υψηλές τιμές μετοχών από εταιρίες συγκεκριμένων κλάδων.

Βαριές απώλειες κατέγραψε και η Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια επανήλθαν στο προσκήνιο για τους Αμερικανούς επενδυτές, ύστερα από την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη, από την Αλ Κάιντα.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι θα συνεχιστεί η κίνηση αυτή της αγοράς για μερικές ακόμη εβδομάδες, μέχρι να ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η Intel και η Oracle, καταγράφουν απώλειες υψηλότερες του 1%, πιέζοντας τον τεχνολογικό δείκτη, ενώ τον Dow Jones οδηγούν χαμηλότερα οι Hewlett-Packard, DuPont, με απώλειες 2,5%. Πτώση 3,5% καταγράφει και η μετοχή της Disney.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη της τάξης του 20% καταγράφει η InVision Technologies, ύστερα από την εξαγορά της έναντι 900 εκατ. δολαρίων από την General Electric.

Πτώση κατά 10% εμφανίζει η μετοχή της αεροπορικής εταιρίας Delta Airlines, καθώς προειδοποίησε ότι οι ζημίες του πρώτου τριμήνου θα είναι υψηλότερες σε σχέση με τις αρχικές της εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10128,38 μονάδες με απώλειες 1,06%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,72% στις 1948,67 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 1,22% στις 1106,90 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 1,22% στις 4412,9 μονάδες, ο DAX σημείωσε πτώση 2,67% στις 3810,76 μονάδες, και ο CAC 40 υποχώρησε 2,40% στις 3573,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v