GE: Εξαγορά εταιρίας συστημάτων ασφαλείας

Η General Electric εξαγόρασε για 900 εκατ. δολάρια την InVision, τη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής συστημάτων αναγνώρισης εκρηκτικών για αεροδρόμια παγκοσμίως, ενώ οι μετοχές των εταιριών του κλάδου, πραγματοποιούν μίνι ράλι στη Wall Street.

GE: Εξαγορά εταιρίας συστημάτων ασφαλείας
Η General Electric στοιχηματίζει στη διατήρηση της γενικευμένης ανασφάλειας εξαιτίας των διαδοχικών τρομοκρατικών επιθέσεων, εξαγοράζοντας για 900 εκατ. δολάρια την InVision Technologies, τον αμερικανικό κολοσσό κατασκευής συστημάτων αναγνώρισης εκρηκτικών υλών!

Η InVision Technologies αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής συστημάτων αναγνώρισης εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια, ενώ τα προϊόντα της είναι κατάλληλα και για ”οικιακές” εφαρμογές, που καλύπτουν τις ανάγκες ασφάλειας των πολιτών.

Η Laura Graves, η εκπρόσωπος της InVision, υπογράμμισε ότι η General Electric θα καταβάλλει 50 δολάρια σε μετρητά ανά μετοχή, υπερτιμώντας τη μετοχή κατά 21%, σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμό της την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Η General Electric τόνισε ότι αναμένει την εκτίναξη των κερδών της για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο στα υψηλότερα επίπεδα των προηγούμενων προβλέψεων.

Οι πωλήσεις της InVision υποχώρησαν το προηγούμενο έτος, αφού όλα σχεδόν τα αμερικανικά αεροδρόμια ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση των συστημάτων ασφαλείας τους.

Η General Electric υποσχέθηκε ότι διαμέσου της εξαγοράς της InVision, θα βελτιώσει τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρει στους πελάτες της, με αιχμή την αναβάθμιση των οθονών αναγνώρισης των συστημάτων ασφαλείας.

Η InVision Technologies δημιουργήθηκε το 1990 με στόχο την εφαρμογή της τεχνολογίας των αξονικών τομογράφων στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών, αποκτώντας την πρώτη άδεια ευρεσιτεχνίας από τις αμερικανικές αρχές για την ανάπτυξη των αντιστοίχων συστημάτων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 1994 και το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, αποτέλεσαν τους πρώτους πελάτες της InVisιon.

Η μετοχή της InVision καταγράφει ράλι 20% στα 49,40 δολάρια μετά την προσφορά εξαγοράς της General Electric.

Η επιστροφή των φόβων για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στηρίζει τη γενικότερη ανάκαμψη του τομέα των εταιριών κατασκευής συστημάτων ασφαλείας στη Wall Street, αφού η OSI Systems καταγράφει κέρδη 4,5% και η Identix κέρδη 5,9%, ενώ με ικανοποιητικά κέρδη ”τρέχει” η L3 Communications, η Thermo Electron, η Kroll και η Verint Systems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v