Αρνητική τροχιά για τη Wall εν μέσω τρομοφόβων

Πτωτικά ξεκίνησε την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, μετά την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη από την Αλ Κάιντα, που αναζωπύρωσε τους φόβους για την ασφάλεια, παρά τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή. Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Πτωτικά ξεκίνησε την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, μετά την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη από την Αλ Κάιντα, που αναζωπύρωσε τους φόβους για την ασφάλεια, παρά τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή.

Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, αρνητική είναι και η επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος της Ισπανίας, που το επί οκταετίας κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, έχασε τις εκλογές από τους σοσιασλιστές, γεγονός που θεωρήθηκε ως το τίμημα για τη συμμετοχή της Ισπανίας στον πόλεμο κατά του Ιράκ, ύστερα βέβαια και από τις πρόσφατες επιθέσεις.

Αντίθετα, αύξηση της τάξης του 0,7% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο της τάξης του 0,4%. Το ποσοστό του προηγουμένου μήνα ανήλθε στο +0,8%.

Κέρδη περί το 0,5% σημειώνει η μετοχή της Microsoft, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η συμφωνία της General Electric για την εξαγορά της Invision, μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ανιχνευτών εκρηκτικών υλών παγκοσμίως, έναντι 900 εκατ. δολαρίων.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10194,23 μονάδες με απώλειες 0,45%, ο Nasdaq υποχωρεί 0,75% στις 1969,83 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,39% στις 1116,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v