Με δυναμικό ράλι έκλεισε την εβδομάδα η Wall

Με υψηλά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς οι απώλειες που κατέγραψε στη διάρκεια της εβδομάδας, έδωσαν την ευκαιρία για αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτών, κυρίως σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Ανοδικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη.

Με υψηλά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς οι απώλειες που κατέγραψε στη διάρκεια της εβδομάδας, έδωσαν την ευκαιρία για αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτών, κυρίως σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ανοδικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, η αμερικανική αγορά υπέστη βαριές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για αναζωπύρωση του κλίματος αβεβαιότητας και γεωπολιτικής αστάθειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, που έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 200 σχεδόν ατόμων.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπου παρατηρήθηκε συρρίκνωση του ελλείμματος δ΄ τριμήνου στα στα 127,5 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διεύρυνση.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, που υποχώρησε απροσδόκητα στο 94,1 το Μάρτιο από το 94,4 του Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές περίμεναν οριακή άνοδο στο 95.

Ενδιαφέρον συγκέντρωσε η εταιρία πληροφορικής Oracle, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, αλλά και αισιόδοξων εκτιμήσεων για το τρέχον τρίμηνο. Ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε περί το 3%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκε και η Dell Computer σημειώνοντας άνοδο 3%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τις JP Morgan και Morgan Stanley.

Κέρδη περί το 2% κατέγραψαν οι μετοχές των IBM, Intel, Cisco Systems και Microsoft.

Απώλειες περί το 4% σημείωσε η μετοχή της Altria, καθώς η Prudential Securities υποβάθμισε τη σύστασή της για την εταιρία σε neutral από overweight, εν μέσω ανησυχιών για την μονάδα της Altria, Philip Morris USA.

Η Εθνική έκλεισε στα 5,44 δολάρια με κέρδη 1,68%, ο ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 0,55% στα 7,35 δολάρια, ενώ η 3Ε σημείωσε απώλειες 1,87% στα 26,30 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10240,08 μονάδες με κέρδη 1,10%, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,10% στις 1984,71 μονάδες, ενώ ο S&P έκλεισε υψηλότερα κατά 1,25% στις 1120,60 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4467,4 μονάδες με άνοδο 0,50%, κέρδη περί το 0,27% σημείωσε ο DAX στις 3915,38 μονάδες, ενώ κατά 0,42% ενισχύθηκε ο CAC 40 στις 3661,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v