Γκρίνσπαν: Η ισχυρή ανάπτυξη δημιουργεί απασχόληση

Η ενίσχυση της οικονομίας θα διευρύνει την απασχόληση, παρόλο που η αύξηση της παραγωγικότητας περιόρισε τις προσλήψεις, τόνισε ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν από το βήμα του επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Γκρίνσπαν: Η ισχυρή ανάπτυξη δημιουργεί απασχόληση
Ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν επανέλαβε για δεύτερη διαδοχική μέρα, από το βήμα του επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, την αισιοδοξία του ότι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει στην διεύρυνση της αγοράς εργασίας.

Η οικονομία μας επιδεικνύει σημάδια ενίσχυσης της ανάκαμψης, οι απώλειες θέσεων εργασίας μειώνονται, ενώ η απασχόληση θα αρχίσει να αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, τόνισε ο πρόεδρος της Fed κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Ο Α. Γκρίνσπαν επανέλαβε αυτολεξεί τα χθεσινά σχόλια που διατύπωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των αντιπροσώπων, ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα στηριχθεί στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα προσφέρουν σε όλους τους Αμερικανούς επαγγελματική επιμόρφωση σύμφωνα με τις ανάγκες της απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε επίσης ότι η ενίσχυση της απασχόλησης καθυστερεί, γιατί οι επιχειρήσεις ήταν ικανές να οδηγήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας ή την παραγωγή ανά εργαζόμενο, περιορίζοντας τις νέες προσλήψεις.

Παράλληλα ο Α. Γκρίνσπαν υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση των οποιωνδήποτε προστατευτικών εμπορικών φραγμών με στόχο τη διατήρηση των σημερινών θέσεων εργασίας, θα έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια και ότι θα αποτελούσαν έναν ακατάλληλο δρόμο για το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v