ΗΠΑ: Πτώση 4% στην κατασκευή νέων κατοικιών

Ο ρυθμός κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε 4% στις 1,855 εκατ. κατοικίες το Φεβρουάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο στα 1,93 εκατ. κατοικίες.

ΗΠΑ: Πτώση 4% στην κατασκευή νέων κατοικιών
Ο ρυθμός ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα επιβραδύνεται στις ΗΠΑ, για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο, παρά το γεγονός ότι το κόστος των στεγαστικών δανείων παραμένει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Η έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 4% στα 1,855 εκατ. κατοικίες το Φεβρουάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν άνοδο στα 1,93 εκατ. κατοικίες, μετά την προηγούμενη πτώση του τομέα στις 1,903 εκατ. κατοικίες τον Ιανουάριο.

Οι θετικές εκτιμήσεις που είχαν διατυπώσει οι αναλυτές για την πορεία κατασκευής νέων κατοικιών το Φεβρουάριο, στηρίχθηκαν στη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, που θα επέτρεπε στις εταιρίες του τομέα να εντείνουν τις δραστηριότητές τους, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τον Ιανουάριο εξαιτίας των αντίξοων κλιματολογικών συνθηκών στις Βορειοδυτικές Πολιτείες της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v