Lehman: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο α΄ τρίμηνο

Υπερδιπλασιάστηκαν στα 670 εκατ. δολάρια τα κέρδη της Lehman Brothers για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου από την εκτίναξη της ζήτησης ομολόγων και μετοχών, ενώ ικανοποιητικά κέρδη αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες του τομέα.

Lehman: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο α΄ τρίμηνο
H Lehman Brothers, η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου, στη σκιά της εκτίναξης (για έκτο διαδοχικό μήνα) της ζήτησης για ομόλογα και μετοχές.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας εκτινάχθηκαν στα 670 εκατ. δολάρια ή 2,21 δολάρια ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου, σε σχέση με τα 301 εκατ. δολάρια ή 1,15 δολάρια ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους χρήσης.

Τα αποτελέσματα της Lehman Brothers ξεπέρασαν τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Thomson Financial, που προέβλεπε άνοδο κερδών κατά 1,66 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της εταιρίας εκτινάχθηκε 20% το συγκεκριμένο τρίμηνο, σε σχέση με την άνοδο της μετοχής της Morgan Stanley κατά 8% και της Goldman Sachs κατά 10%, ενώ ο δείκτης των δώδεκα εταιριών του τομέα Amex Securities Broker/Dealer Index κατέγραψε άνοδο 15%.

Η μετοχή της Lehman Brothers κατέγραψε άνοδο 50% το προηγούμενο 12μηνο.

Η Morgan Stanley, η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική σε όρους κεφαλαιοποίησης, αναμένει ότι η άνοδος των κερδών θα ξεπεράσει το 16% έως τα 1,05 δισ. δολάρια ή 96 σεντς ανά μετοχή.

Η Bear Stearns, η έβδομη σε μέγεθος επενδυτικής στις ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο άνοδο κερδών για ένατο τρίμηνο στα τελευταία δέκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v