Εντονα πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη

Οι ανησυχίες για την γεωπολιτική ένταση σε αρκετές γωνιές του πλανήτη επιτείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας και ασκούν έντονες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Οι πτωτικές τάσεις που εκδηλώνονται στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση υποτονικών στοιχείων για την πορεία ανάκαμψης των επιχειρήσεων και οικονομιών, επιτείνονται σήμερα από τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις και ασκούν επιπλέον πιέσεις στις τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ξεκινά την συνεδρίαση και την εβδομάδα με πτώση 0,76% στις 4.384 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη βυθίζεται 1,6% στις 3.757 μονάδες.

Ο δείκτης CAC υποχωρεί 1,08% στις 3.574 μονάδες μετά τις απώλειες του κυβερνώντος κεντρο-δεξιού συνασπισμού στις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία.

Η διαπραγμάτευση της Belgacom, κυρίαρχου παίκτη στην τηλεφωνικής αγοράς του Βελγίου, ξεκινά σήμερα. Η τιμή της μετοχής καθορίστηκε στα 24,5 ευρώ στις αρχικές δημόσιες εγγραφές που έληξαν την Παρασκευή, εξασφαλίζοντας 3,3 δισεκ. ευρώ για τους μετόχους μειοψηφίας της μεγαλύτερης εισαγωγής που έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη την τελευταία 3ετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v