Εκτίναξη πωλήσεων 15% φέτος προβλέπει η Metro

Πρόβλεψη εκτίναξης κερδών μέχρι 15% στο 2004 ανακοίνωσε η Metro. Ο γερμανικός όμιλος λιανικής θα επενδύσει 600 εκατ. ευρώ για να τριπλασιάσει τον αριθμό των καταστημάτων Cash & Carry στην Κίνα, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί και στις Ρωσία και Ινδία.

Εκτίναξη πωλήσεων 15% φέτος προβλέπει η Metro
Την πρόβλεψη εκτίναξης κερδών μέχρι 15% στο 2004 ανακοίνωσε η Metro, η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη, καθώς επεκτείνει την μονάδα πωλήσεων χονδρικής Cash & Carry, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα κέρδη από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Ο γερμανικός όμιλος εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα ενισχυθούν από 9% μέχρι 15% από τα κέρδη ανά μετοχή 1,52 ευρώ που εμφάνισε η Metro πέρσι. Οι πωλήσεις θα ενισχυθούν τουλάχιστον 6% στο 2004, μετά την ”σημαντική βελτίωση” που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα, συμπληρώνει η επιχείρηση.

Η Metro έχει μετακινηθεί σε αγορές όπου η ανάπτυξη είναι ταχύτερη από της Γερμανίας, για να αποφύγει την υποτονική ανάπτυξη της γερμανικής οικονομικής δραστηριότητας. Η Metro, της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν 4% στο 2003, απολαμβάνει σήμερα περισσότερες από τις μισές πωλήσεις από αγορές εκτός Γερμανίας. Η Metro ελέγχει τις αλυσίδες Kaufhof και Praktiker.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν πέρσι 12% στα 496 εκατ. ευρώ έναντι 483 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές. Η Metro έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ για να τριπλασιάσει τον αριθμό των καταστημάτων Cash & Carry στην Κίνα σε πενταετή ορίζοντα και σκοπεύει επίσης να επεκταθεί στη Ρωσία και την Ινδία.

Οι πωλήσεις του ομίλου εκτός Γερμανίας αυξήθηκαν πέρσι 6,1%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Metro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v