Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Προσπάθειες για να κινηθούν ανοδικά καταβάλλουν οι ευρωαγορές μετά τα απανωτά πλήγματα που έχουν προκαλέσει οι γεωπολιτικές ανησυχίες σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και σχετίζεται με επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Ανοδικές προσπάθειες καταβάλλουν οι ευρωαγορές μετά τα απανωτά πλήγματα που έχουν προκαλέσει οι γεωπολιτικές ανησυχίες σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Τόσο το μακροοικονομικό όσο και το γεωπολιτικό περιβάλλον παραμένουν ασαφή και οι σημερινές συνεδριάσεις δεν έχουν σαφή κατεύθυνση. Το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και σχετίζεται με επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τίτλους εταιριών κατασκευής ημιαγωγών όπως η Infineon και η Philips Electronics, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για εκτίναξη των φετινών πωλήσεων.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Thomson, που είναι Νο1 στις πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών στις ΗΠΑ, ενισχύεται μετά την πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων 4% φέτος, όπως και η Linde, που κατασκευάζει ανυψωτικά μηχανήματα και προέβελεψε αύξηση πωλήσεων και κερδών φέτος.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Metro, που ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικών κερδών 13% στα 1,32 δισ. ευρώ το 2003. Η Mediaset του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη 2003 ενισχύθηκαν 2,2% στα 370 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,35% στις 4.333 μονάδες, ενώ ο DAX ανεβαίνει 0,39% στις 3.743 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι εμφανίζει κέρδη 0,33% στις 3.551 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v