Σε υψηλό 2,5 ετών ο Topix στην Ιαπωνία

Στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών αναρριχήθηκε ο δείκτης Topix στο Τόκιο. Στα κέρδη πρωτοστάτησαν οι τράπεζες, μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor’s ότι αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας χάρη στη βελτίωση της προοπτικής ανάπτυξης και τη μείωση των επισφαλών δανείων.

Οι ιαπωνικές μετοχές ενισχύθηκαν, οδηγώντας τον δείκτη Topix στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών και πλέον.

Στα κέρδη πρωτοστάτησαν οι τράπεζες, μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor’s ότι αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας χάρη στη βελτίωση της προοπτικής ανάπτυξης και τη μείωση των επισφαλών δανείων.

Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,2% στις 1.145,95 μονάδες, με τις τράπεζες να αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των κερδών, ενώ ο Nikkei ενισχύθηκε 0,7% στις 11.364,99 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις εμφάνισε το σύνολο των ασιατικών αγορών, και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εξαιρουμένης της Ιαπωνίας ενισχύθηκε 0,3% στις 230,19 μονάδες.

Ο δείκτης TWSE στην Ταϊβάν ενισχύθηκε για πρώτη συνεδρίαση στις τρεις τελευταίες, όταν η κυβέρνηση προσέφερε 15 δισ. δολάρια για να υποστηρίξει τις τιμές των μετοχών, μετά τη βύθιση του δείκτη TWSE με τις μεγαλύτερες διήμερες ζημίες σε 2,5 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v