Μικτά πρόσημα στην Ασία, νέα βύθιση στην Ταϊβάν

Περιορίστηκαν οι απώλειες στις ασιατικές μετοχές, με σημαντικά κέρδη για την αγορά της Νοτίου Κορέας, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση του φόρου πολυτελών ειδών, όπου εντάσσονται και τα αυτοκίνητα. Νέα βύθιση στην Ταϊβάν.

Περιορίστηκαν οι απώλειες στις ασιατικές μετοχές, με σημαντικά κέρδη για την αγορά της Νοτίου Κορέας, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση του φόρου πολυτελών ειδών, όπου εντάσσονται και τα αυτοκίνητα.

Στην Ταϊβάν οι απώλειες περιορίστηκαν αρχικώς, όταν το νομοθετικό σώμα αποφάσισε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, διατάσσοντας επανακαταμέτρηση των ψήφων μέσα στην εβδομάδα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, το χρηματιστήριο επανέκτησε στις after hours συναλλαγές κάθετα πτωτική πορεία, όταν το κυβερνών Εθνικιστικό Κόμμα απέρριψε την πρόταση των νομοθετών.

Η νοτιοκορεάτικη Hyundai Motor κέρδισε 1,2%, ενώ η Kia Motors ενισχύθηκε 0,4%. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η οικονομία της Νοτίου Κορέας διευρύνθηκε 2,7% το γ’ τρίμηνο, μετά από 1,6% στο προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης Kospi της Νοτίου Κορέας ενισχύθηκε 0,3% στις 866,74 μονάδες.



Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,5%, μετά τη χθεσινή βύθιση 2,2%. Στην Ταϊβάν ο TSWE υποχώρησε 2,7%, έπειτα από καταβαράθρωση 5,3% μετά τις εκλογές. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,9%, υπό την καθοδήγηση της HSBC Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v