Βύθιση 8ετίας στην Ταϊβάν, πτώση στην Ασία

Ο βασικός δείκτης τιμών μετοχών της Ταϊβάν βυθίστηκε με τη μεγαλύτερη πτώση 8 ετών, καθώς αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εκλογών του Σαββατοκύριακου. Απώλειες εμφάνισαν όλες οι ασιατικές αγορές πλην Μαλαισίας, Κίνας και Νέας Ζηλανδίας. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού βυθίστηκε 1,6%.

Ο δείκτης τιμών της Ταϊβάν βυθίστηκε με τη μεγαλύτερη πτώση 8 ετών, καθώς το Εθνικό Κόμμα αμφισβήτησε την επανεκλογή του προέδρου Τσεν Σούι-Μπιάν, ζητώντας επαναμέτρηση των ψήφων και έρευνα για το κατά πόσον ”έστησε” την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης TWSE βυθίστηκε 6,7% στις 6.359 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο 1996. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing, η ισχυρότερη εταιρία κατασκευής κατά παραγγελία μικρο-επεξεργαστών στον κόσμο, και οι υπόλοιπες 15 μετοχές με τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση στην αγορά υποχώρησαν σχεδόν 7%, στο ημερήσιο όριο πτώσης.

Aπώλειες εμφάνισαν όλες οι ασιατικές αγορές πλην Μαλαισίας, Κίνας και Νέας Ζηλανδίας. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας-Ειρηνικού βυθίστηκε 1,6%. Βύθιση σε Νότιο Κορέα και Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v