Προβλέψεις για εκτίναξη 30% στις πωλήσεις chips

Οι παγκόσμιες πωλήσεις μικρο-επεξεργαστών θα εκτιναχθούν έως και 30% φέτος χάρη στη ζήτηση ημιαγωγών για χρήση σε ηλεκτρονικά προϊόντα όπως ψηφιακές κάμερες και κινητά τηλέφωνα με κάμερες, αναφέρει η εταιρία τεχνολογικών ερευνών Gartner.

Προβλέψεις για εκτίναξη 30% στις πωλήσεις chips
Οι παγκόσμιες πωλήσεις μικρο-επεξεργαστών θα εκτιναχθούν έως και 30% στο 2004 χάρη στη ζήτηση ημιαγωγών για χρήση σε ηλεκτρονικά προϊόντα όπως ψηφιακές κάμερες και κινητά τηλέφωνα με κάμερες, αναφέρει η εταιρία τεχνολογικών ερευνών Gartner.

Οι πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 20% με 30% στη φετινή χρονιά, προβλέπει η αμερικανική ερευνητική εταιρία, υπογραμμίζοντας ότι η ζήτηση θα βελτιωθεί για ευρεία σειρά προϊόντων το 2004.

Η πρόβλεψη της Gartner προβλέπεται να ενισχύσει την επενδυτική εμπιστοσύνη στον κλάδο ημιαγωγών, αναφέρουν αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι αισθητήρες εικόνας, που χρησιμοποιούνται στις ψηφιακές κάμερες και τα τηλέφωνα με κάμερα και οι μνήμες NAND που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των εικόνων όταν κλείνει η συσκευή δημιούργησαν μεγάλη ζήτηση για τον κλάδο μικρο-επεξεργαστών (chips) πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v