Εξασθενούν οι πιέσεις στις ευρωαγορές (update)

Νευρικότητα και αλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν σήμερα τη συνεδρίαση στις κυριότερες ευρωαγορές. Πριν από λίγο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες πέρασαν σε θετικό έδαφος, καθώς εξασθενούν οι πιέσεις που προκάλεσε η είδηση του ρωσικού πολεμικού. Μικτή η εικόνα των futures στη Wall.

Εξασθενούν απ’ ό,τι φαίνεται οι πιέσεις που προκάλεσε νωρίτερα στις ευρωαγορές η είδηση για το ρωσικό πολεμικό πλοίο που κινδυνεύει να εκραγεί, αν και οι απότομες μεταβολές και η αστάθεια που υπαγορεύονται από τις πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στις αγορές.

Εξάλλου, στην εικόνα της συχνής αλλαγής προσήμων συντελούν και οι μικτές ενδείξεις από τα futures για το άνοιγμα της Wall Street.

Νωρίτερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αρχική άνοδο που προκάλεσαν κερδοσκοπικές αγορές στους τίτλους οι οποίοι βυθίστηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, σημείωσαν υποχώρηση περίπου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η αστάθεια χαρακτηρίζει τις σημερινές συνεδριάσεις, με τον δείκτη FTSE να κερδίζει 0,35% στις 4.349 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,41% στις 3.744 μονάδες και ο CAC κατά 0,35% στις 3.551 μονάδες.

Η φήμη κινδύνου έκρηξης σε ρωσικό πυρηνοκίνητο πλοίο επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών το μεσημέρι κι επανέφερε στο επίκεντρο τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη.

Το ενδιαφέρον στις πρωινές συναλλαγές επικεντρώθηκε στις αεροπορικές μετοχές όπως η British Airways και η Air France, που είχαν εμφανίσει βύθιση στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τις αγορές των τίτλων ενθάρρυνε η ανακοίνωση ότι η κίνηση επιβατών εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση της φετινής χρονιάς (4,6%) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ενωση Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών.

Θετικά αντέδρασε και ο κλάδος πρώτων υλών στην ανακοίνωση της BHP Billiton για αύξηση των επενδύσεων στον κλάδο αλουμινίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v