Κέρδη από πρώτες ύλες στις ευρωαγορές

Υπό την καθοδήγηση του κλάδου πρώτων υλών τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, με εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ασκούν πιέσεις οι δυσοίωνες προβλέψεις της J. Sainsbury. Μικτά τα futures στη Wall εν αναμονή κρίσιμων macro.

Υπό την καθοδήγηση του κλάδου πρώτων υλών αλλά και τα σημαντικά κέρδη της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση, τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ασκούν πιέσεις οι δυσοίωνες προβλέψεις της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ J. Sainsbury, αλλά και η υποβάθμιση της επίσημης εκτίμησης για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το 2003.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,53% στις 4.350 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,28% στις 3.822 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,52% στις 3.589 μονάδες.

Ο κλάδος πρώτων υλών ενισχύεται μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία του κλάδου από την Goldman Sachs και τη σύσταση ”αγοράς” της JP Morgan Chase για τη μετοχή της χαλυβουργίας Arcelor. Τα αποτελέσματα της J. Sainsbury ασκούν πιέσεις στον κλάδο λιανικών πωλήσεων σε όλο το φάσμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Μικτή είναι η εμφάνιση των futures στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν αναμονή κρίσιμων macro για την αμερικανική οικονομία. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τον δείκτη Dow Jones και ανεπαίσθητες μεταβολές για τους δείκτες S&P και Nasdaq.

Για τις καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν στο 70% του αμερικανικού ΑΕΠ, οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι τον Φεβρουάριο εμφανίστηκε αύξηση 0,4% χάρη στις πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι εκτιμήσεις για το ατομικό εισόδημα αναφέρονται σε αύξηση 0,3% μετά από αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο.

Αναμένεται επίσης ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν. Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο δείκτης υποχώρησε τον Μάρτιο στο 93,7 από 94,1 στην αρχική εκτίμηση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v