Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ η βρετανική J. Sainsbury

Η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας, η J. Sainsbury ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει την μονάδα Shaw’s Supermarkets στην Albertson’s,εγκαταλείποντας την αγορά των ΗΠΑ. Προβλέπει μείωση ετησίων κερδών λόγω περικοπών στις τιμές για να προσελκύσει πελάτες.

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ η βρετανική J. Sainsbury
Η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας, η J. Sainsbury ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την αμερικανική αγορά πουλώντας την μονάδα της Shaw’s Supermarkets στην Albertson’s προς 2,48 δισεκ. δολάρια, καθώς και ότι τα ετήσια κέρδη της μειωθούν λόγω περικοπών στις τιμές για να προσελκύσει πελάτες.

Η μετοχή της Sainsbury αντέδρασε με πτώση 6,7% στην ανακοίνωση της είδησης. Η κίνηση του βρετανικού ομίλου εντάσσεται στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό των μεγαλύτερων αλυσίδων όπως η Tesco και η Asda, η οποία ανήκει στην αμερικανική Wal-Mart.

Η Sainsbury ήταν η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ μέχρι το 1995 αλλά έκτοτε υπολείπεται των Tesco και Asda που μειώνουν συνέχεια τις τιμές, ενώ η Sainsbury επαφίεται μόνο στις ειδικές προσφορές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v