Θετικά τα λειτουργικά αποτελέσματα Lufthansa

Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό έτος 2003 κατέστη αρνητικό για τη Lufthansa καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρία κατέγραψε καθαρές ζημίες 984 εκατ. ευρώ, εν τούτοις σε λειτουργικό επίπεδο ξεπεράστηκε ο στόχος του ισοσκελισμού.

Θετικά τα λειτουργικά αποτελέσματα Lufthansa
Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό έτος 2003 κατέστη αρνητικό για τη Lufthansa καθώς βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε στο ετήσιο δελτίο της παρελθούσας χρήσης η γερμανική αεροπορική εταιρία κατέγραψε καθαρές ζημίες 984 εκατ. ευρώ, εν τούτοις σε λειτουργικό επίπεδο ξεπεράστηκε ο στόχος του ισοσκελισμού.

Αναλυτικά το λειτουργικό αποτέλεσμα της Lufthansa ανήλθε μόνο κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου στα 180 εκατ. ευρώ, αντισταθμίζοντας και πλέον τις λειτουργικές ζημίες που είχαν καταγραφεί στους εννέα πρώτους μήνες του συγκεκριμένου έτους, ενώ το συνολικό λειτουργικό αποτέλεσμα του 2003 αναπροσαρμοσμένο για έκτακτους παράγοντες διαμορφώθηκε στα 36 εκατ. ευρώ έναντι των κερδών 718 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτάκτων παραγόντων που επιβάρυναν τη λειτουργική κερδοφορία της Lufthansa όσο και το τελικό της αποτέλεσμα στη διάρκεια του 2003 ήταν διαγραφές ύψους 783 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ περίπου, αφορούσαν στην εύλογη αποτίμηση της επένδυσης στην LSG Sky Chefs Group.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Lufthansa οι υψηλές διαγραφές που καταγράφηκαν στο δ΄τρίμηνο 2003 δεν επηρεάζουν τη ρευστότητα της εταιρίας η οποία διαμορφώθηκε κατά το τέλος του 2003 στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 2,7 δισεκ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, αναφερόμενος στην έως τώρα εξέλιξη της κερδοφορίας του αερομεταφορέα στο τρέχον οικονομικό έτος υπογράμμισε ότι σημειώνεται ανάκαμψη της ζήτησης στο α’ τρίμηνο 2004 ειδικά στις υπερατλαντικές πτήσεις αν και η κατάσταση στις ηπειρωτικές πτήσεις στην Ευρώπη, εξακολουθεί να είναι προβληματική.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις της Lufthansa είχαν υποχωρήσει κατά 6% στη διάρκεια του 2003 και είχαν διαμορφωθεί στα 15,96 δισεκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v