Wall και ευρώ ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές

Η αναρρίχηση της Wall Street με τα μεγαλύτερα κέρδη εξαμήνου και η πτώση του ευρώ εμπνέουν ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Την ανακοίνωση του γερμανικού Ifo αναμένουν οι επενδυτές στην Ευρώπη.

Η αναρρίχηση της Wall Street με τα μεγαλύτερα κέρδη εξαμήνου εμπνέει ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωαγορές επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη Ifo για τη γερμανική ανάπτυξη, σήμερα, τον οποίο θα μελετήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη διαμόρφωση της πιστωτικής πολιτικής.

Τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη έχουν δημιουργήσει στις αγορές ελπίδες μείωσης των επιτοκίων του ευρώ, ίσως και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή η προσδοκία καθρεφτίζεται και στην ισοτιμία του ευρώ, που κινείται πέριξ των 1,21 δολαρίων, ενισχύοντας τις ανοδικές τάσεις των εξαγωγικών εταιριών στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί οριακά 0,02% στις 4.372 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,74% στις 3.840 μονάδες και ο CAC 0,55% στις 3.589 μονάδες.

Πιέσεις στη λονδρέζικη αγορά ασκεί η ανακοίνωση της βρετανικής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Sainsbury ότι θα πουλήσει την αμερικανική αλυσίδα υπεραγορών Shaw’s Supermarkets, με προσδοκώμενα κέρδη 225 εκατομμυρίων στερλινών.

Ανοδικές τάσεις εκδηλώνουν Philips και Thomson, μετά την πρόβλεψη αύξησης των πωλήσεων τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης στη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v