Ξέσπασε η Wall Street!

Σε ανοδικό ράλι εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, μετά από δύο εβδομάδες πτώσης, ενώ στο ”τιμόνι” της ανόδου βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος. Θετική ήταν η συμβολή των μακροοικονομικών νέων που ικανοποίησαν τους αναλυτές, αλλά και των προσδοκιών για αυξημένα εταιρικά κέρδη α΄ τριμήνου.

Με ”ξέσπασμα” έμοιαζε η συμπεριφορά δεικτών και επενδυτών στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Μετά από δύο περίπου εβδομάδες πτωτικών συνεδριάσεων, οι αμερικανικές αγορές οδηγούμενες από τον τεχνολογικό κλάδο κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

”Το αγοραστικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως προς κλάδους που ”χτυπήθηκαν” περισσότερο στις προηγούμενες συνεδριάσεις”, παρατήρησε αμερικανός trader. Τέτοιοι ήταν αυτός των ημιαγωγών και των εταιριών hardware.

Αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη στη συνεδρίαση της Πέμπτης και στις θετικές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τα εταιρικά κέρδη του α΄ τριμήνου. ”Η αγορά ξέρει από εβδομάδες ότι τα κέρδη έχουν πάει καλά στο α΄ τρίμηνο. Κάποια στιγμή πρέπει να τα αποτιμήσει και σε επίπεδο μετοχών” έλεγε χαρακτηριστικά αναλυτής.

Στους τεχνολογικούς τίτλους που ξεχώρισαν, περιλαμβάνονται αυτοί των Intel, Cisco, Microsoft και Applied Materials, οι οποίοι έκλεισαν με κέρδη από 2-3,5%.

Η άνοδος διαχύθηκε στην υπόλοιπη αγορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο μία εμφάνισε οριακή μεταβολή, ενώ οι υπόλοιπες κινήθηκαν ανοδικά.

Θετικά συνέβαλαν και τα μακροοικονομικά αποτελέσματα, τα στοιχεία για τα οποία ικανοποίησαν τους αναλυτές. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν μόνο οριακά στις 339.000 από 338.000, ενώ τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις του 4,1%.

Και οι πωλήσεις κατοικιών που για το Φεβρουάριο σημείωσαν αύξηση κατά 2%, εκπλήρωσαν τις σχετικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο +3,02% και τις 1.967 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq, ενώ κέρδη της τάξης του 1,7% εμφάνισε ο Dow Jones, στις 10.218 μονάδες. Στο +1,64% και τις 1.109 μονάδες διαμορφώθηκε ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, κέρδη 0,71% κατέγραψε το δικαίωμα της Εθνικής, στα 5,08 δολ., ενώ ανοδικά κατά 0,58% κινήθηκε και ο τίτλος του ΟΤΕ διαμορφούμενος στα 6,96 δολ. Πτώση 0,98% εμφάνισε το δικαίωμα της 3Ε και έκλεισε στα 26,17 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v