To Linux κερδίζει την εμπιστοσύνη της Wall Street

H Red Hat, η ”μικροσκοπική” εταιρία που κατασκευάζει το Linux, κέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο και τις θετικές προβλέψεις για το 2004.

To Linux κερδίζει την εμπιστοσύνη της Wall Street
Το Linux κερδίζει και την εμπιστοσύνη των επενδυτών της Wall Street, αφού η ”μικροσκοπική” κατασκευάστρια εταιρία των ανταγωνιστικών λογισμικών έναντι των Windows της Microsoft, είδε τη μετοχή της να οδηγείται σε ράλι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο και τις θετικές προβλέψεις για το 2004.

Ειδικότερα, η Red Hat ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της κατέγραψαν άνοδο 11% για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, και άνοδο 43% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις της εταιρίας κατέγραψαν άνοδο 47% το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη της Red Hat έφθασαν στα 5 εκατ. δολάρια ή 3 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, ενώ τα έσοδά της έφθασαν στα 37 εκατ. δολάρια, σε σχέση με απώλειες 273.000 δολαρίων για την αντίστοιχη περίοδο του αμέσως προηγούμενου έτους χρήσης.

Τα έσοδα της Ρεδ Ηατ ικανοποίησαν τους επενδυτές, αφού κυμαίνονται σε οριακά υψηλότερα επίπεδα από τα 36,6 εκατ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Red Hat ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκτήσει 83.000 νέους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο χρήσης, εκ των οποίων 61.000 συνδρομητές προέρχονται από τον εμπορικό κόσμο. Παράλληλα, η ανανέωση των συνδρομητών της εταιρίας φθάνει στο 90%.

H εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ των 42,5 – 43,5 εκατ. δολαρίων.

Η Red Hat, όπως και ο δημιουργός του Linux Τόρβαλντς, έχουν βρεθεί επανειλλημένα στο στόχαστρο της Microsoft για την προσφορά των ”ανοικτών” λειτουργικών συστημάτων, που επιτρέπουν την ανέδοξη αντικατάσταση των Windows, περιορίζοντας το μερίοδιο του κολοσσού του Μπιλ Γκέιτς στην παγκόσμια αγορά λογισμικών.

Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει άνοδο 6,59% στα 20,69 δολάρια στη Wall Street, ενώ προηγούμενα, τα κέρδη της είχαν εκτιναχθεί έως 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v