Η τεχνολογία παρασύρει ανοδικά τη Wall Street

Την τεχνολογική άνοδο ακολουθεί η Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες υποχώρησης, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια αναζωπύρωση της τρομοκρατίας φαίνεται να παραμερίζονται. Θετικά επιδρούν τα μακροοικονομικά νέα από επιδόματα ανεργίας και ΑΕΠ.

Την τεχνολογική άνοδο ακολουθεί η Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες υποχώρησης, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια αναζωπύρωση της τρομοκρατίας φαίνεται να παραμερίζονται.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η άνοδος έχει ευρεία βάση, καθώς από τις 30 μετοχές του Dow Jones, οι 25 κινούνται ανοδικά. Η αναλογία των ανοδικών προς πτωτικές μετοχές τόσο στο Dow Jones, όσο και στον Nasdaq διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

Την άνοδο οδηγούν τεχνολογικοί τίτλοι όπως αυτός της Intel της Cisco κ(αμφότεροι με άνοδο γύρω στο 2,5%) και της Microsoft στο +1,8%.

Θετικά ήταν εξάλλου τα μακροοικονομικά νέα, αφού οι αιτήσεις για επίδομαανεργίας αυξήθηκαν μόνο οριακά στις 339.000 από 338.000, ενώ τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις του 4,1%. Και οι πωλήσεις κατοικιών που για το Φεβρουάριο σημείωσαν αύξηση κατά 2% εκπλήρωσαν σχεδόν τις σχετικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο +1,85% και τις 10.143 μονάδες κινείται ο Dow Jones, κέρδη της τάξης του 0,95% εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.945 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,90% και διαμορφώνεται στις 1.101 μονάδες.

Με σημαντικά κερδη έκλιεσαν οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεασμένες κυρίως από το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street. Στο +1,49% και τις 4.373 έκλεισε ο FTSE 100, κέρδητης τάξης του 2,30% σημείωσε ο DAX, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.811 μονάδες, ενώ ανοδικάκατά 1,48% κινήθηκε το γαλλικό χρηματιστήριο που έκλεισε στις 3.570 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v