Wall: Με οριακές μεταβολές συνεχίζει τη συνεδρίαση

Ούτε τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα φαίνεται ότι μπορούν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών στη Wall Street για την αναζωπύρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη δυναμική ανάκαμψης της οικονομίας. Οριακές οι μεταβολές στο κλείσιμο για την Ευρώπη.

Ούτε τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα φαίνεται ότι μπορούν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών στη Wall Street για την αναζωπύρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη δυναμική ανάκαμψης της οικονομίας.

Οριακές οι μεταβολές στο κλείσιμο για την Ευρώπη.

Μετά τις υψηλές απώλειες που κατέγραψε η αμερικανική αγορά τόσο στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης μετά την αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, όσο και σε αυτή της Παρασκευής, πολλές από τις μετοχές αποτέλεσαν αγοραστική ευκαιρία για τους επενδυτές, ιδίως κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Εξάλλου, εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της κατά 95% ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο χρήσης η Goldman Sachs, προστιθέμενη στα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα και άλλων ομίλων του κλάδου, όπως η Bear Sterns, η Morgan Stanley και η Lehman Brothers.

Υψηλή άνοδο περί το 27% καταγράφει η PalmOne, καθώς ανακοίνωσε την επιστροφή της στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο χρήσης, σε σχέση με τις ζημιές της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Κέρδη καταγράφει και η Cisco Systems μετά την αναβάθμισή της από τη Janney Montfomery Scott σε buy από hold.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,38% στις 10102,89 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,06% στις 1911,12 μονάδες, ενώ κέρδη περί το 0,22% σημειώνει ο S&P στις 1097,76 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4138,5 μονάδες με απώλειες 0,35%, ο DAX κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,01% στις 3728,82 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,02% στις 3539,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v