Αναζητά κατεύθυνση η Wall

Σειρά αναβαθμίσεων μετοχών τόσο του τεχνολογικού κλάδου όσο και των blue chips, αλλά και πολιτικά γεγονότα ανά τον κόσμο, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες. Μικτές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Σειρά αναβαθμίσεων μετοχών τόσο του τεχνολογικού κλάδου όσο και των blue chips, αλλά και πολιτικά γεγονότα ανά τον κόσμο, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες.

Μικτές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, συνεχίζονται οι ενέργειες του πακιστανικού στρατού στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου φέρεται να έχουν περικυκλώσει μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα, καθώς και το στενό συνεργάτη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Ζαουάχρι.

Εξάλλου, σε νοσοκομείο νοσηλεύονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ταϊβαν, ύστερα από πυροβολισμούς που δέχτηκαν, μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για την κατασκευάστρια εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ciena Corp., σε neutral από reduce, ύστερα από τις πρόσφατες απώλειες στην τιμή της μετοχής της εταιρίας.

Παράλληλα, η Schwab SoundView αναβάθμισε τη σύστασή της για τη Lucent Technologies σε outperform από neutral, εξαιτίας της βελτίωσης των οπτικών και ασύρματων δραστηριοτήτων της.

Η Bear Sterns από την πλευρά της αναβάθμισε την Bank of America σε outperform από underperform, δίνοντάς της παράλληλα τιμή στόχο τα 93 ευρώ.

Αντίθετα, η Lattice Semiconductor δέχτηκε την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από την JP Morgan Securities σε underweight από overweight.

Υψηλότερα κινείται η Microsoft, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για περαιτέρω μείωση της τιμής της κονσόλας ηλεκτρονικών παιχνιδιών X-box στα 149 δολάρια, προκειμένου να ανταγωνιστεί την κυρίαρχη του κλάδου Sony, με το Play Station 2.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 10299,48μονάδες με κέρδη 0,04%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,15% στις 1959,59 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει απώλειες 0,19% στις 1120,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v