Ρευστοποιούν τα κέρδη στη Wall Street

Με οδηγό τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κινείται χαμηλότερα η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη των δύο προηγούμενων θετικών συνεδριάσεων. Βαριές απώλειες υπέστησαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με οδηγό τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κινείται χαμηλότερα η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη των δύο προηγούμενων θετικών συνεδριάσεων.

Βαριές απώλειες υπέστησαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Στη δημιουργία αρνητικού κλίματος συντελεί και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Microsoft - Ε.Ε., προκειμένου για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Ακόμη, οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες και για τις υψηλές πετρελαϊκές τιμές, με τα futures του αργού στη Νέα Υόρκη να διαμορφώνεται ακόμη, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Ειδικότερα, η Microsoft και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις κατηγορίες για μονωπολιακή τακτική από την αμερικανική εταιρία, και τώρα η ΕΕ θα καταφύγει σε καταδικαστική απόφαση για τον κολοσσό πληροφορικής. Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί 2%.

Χαμηλότερα κατά 1% κινείται και η μετοχή της Morgan Stanley, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η United Technologies σημειώνει πτώση της τάξης του 2%, καθώς επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το 2004. Οι αναλυτές απογοητεύτηκαν καθώς περίμεναν θετική αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν απροσδόκητα στις 336.000 από τον αριθμό των 342.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι της προηγούμενης κατά 0,2% το Δεκέμβριο, ενισχύοντας παράλληλα και τις ανησυχίες της αγοράς για άνοδο του πληθωρισμού.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, που παρέμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο (οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για οριακή άνοδο 0,1%).

Ο δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed, υποχωρήσει στο 24,2 από το 31,4 του Φεβρουαρίου, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση στο 30.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,25% στις 10274,45 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,90% στις 1958,98 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει απώλειες 0,39% στις 1119,40 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,32% στις 4397,9 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 1,78% στις 3827,43 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,81% στις 3589,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v