ΗΠΑ: Απρόσμενη μείωση των επιδομάτων ανεργίας

Οι αμερικανικές εταιρίες επιταχύνουν τους ρυθμούς προσλήψεων, όπως καταδεικνύει η απρόσμενη μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας κατά 6.000 στις 336.000 αιτήσεις. Οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο 0,6% τον Ιανουάριο.

ΗΠΑ: Απρόσμενη μείωση των επιδομάτων ανεργίας
Οι αμερικανικές εταιρίες φαίνεται ότι επιταχύνουν τους ρυθμούς των προσλήψεων, όπως καταδεικνύει η απρόσμενη μείωση των αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας κατά 6.000 στις 336.000 αιτήσεις έως το τέλος της προηγούμεης εβδομάδας.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα κατέγραφαν άνοδο 4.000 αιτήσεων την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαρτίου, φθάνοντας στις 345.000, έναντι των 341.000 αιτήσεων της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο κατά 0,6% τον Ιανουάριο, σε σχέση με άνοδο 0,3% το Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας όμως τις εκτιμήσεις των αναλυτών που πρέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Στο επίπεδο των ανακοινώσεων μακροοικονοπμικών στοιχείων οι αναλυτές αναμένουν επίσης και τη δημοσιοποίηση του δείκτη της Fed της Φιλαδέλφειας για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης θα καταγράψει πτώση το Μάρτιο στο 30, από το 31,4 του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v