Επιστροφή στα ράλι για τη Wall

Κάτι παραπάνω από θετική ήταν η αντίδραση της αμερικανικής αγοράς στην έναρξη της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη και διατηρώντας το ανοδικό momentum για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Κάτι παραπάνω από θετική ήταν η αντίδραση της αμερικανικής αγοράς στην έναρξη της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη και διατηρώντας το ανοδικό momentum για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν υπάρχει κάτι θεσμικό που να οδηγεί υψηλότερα τους δείκτες, ενώ κάνουν λόγο για αντίδραση της αγοράς μετά την προηγούμενη εβδομάδα συνεχούς πτωτικής πορείας.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις, αντίστοιχη των εκτιμήσεων (+0,3%) ήταν η μηνιαία άνοδος του αμερικανικού πληθωρισμού για το μήνα Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,7% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι διαμορφώθηκε (τον Φεβρουάριο) στο 1,6% έναντι 1,9% τον Ιανουάριο.

Εξάλλου, η Bear Sterns ανακοίνωσε υψηλά αποτελέσματα τριμήνου, κυρίως εξαιτίας των κερδών της από τις δραστηριότητες στα ομόλογα, με τη μετοχή της ωστόσο σημείωσε οριακά κέρδη, ενώ η JP Morgan έκλεισε με άνοδο 2%.

Κέρδη περί το 5,5% κατέγραψε η μετοχή της FedEx Corp, ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο χρήσης.

Αντίθετα, η Agere Systems υποχώρησε κατά 6% καθώς η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών προειδοποίησε ότι τα κέρδη του β΄ τριμήνου χρήσης δεν θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν στους στόχους.

Υψηλότερα περί το 4,5% κινήθηκε η Yahoo, ύστερα από την αναβάθμισή της από την First Albany σε buy από neutral, αυξάνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο στα 48 από τα 47 δολάρια.

Τη μετοχή της Yahoo αναβάθμισε σε buy από hold και η Smith Barney, ενώ αύξησε την τιμή στόχο στα 60 από τα 50 δολάρια.

Παράλληλα, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Bank of America εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής των εργατικών της θέσεων κατά 13.000 άτομα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 7% του συνολικού εργατικού της δυναμικού. Η μετοχή της κινήθηκε ανοδικά.

Η Εθνική κατέγραψε άνοδο 1,97% στα 5,18 δολάρια, ο ΟΤΕ έκλεισε στα 7,38 δολάρια με άνοδο 0,54%, ενώ η 3Ε σημείωσε πτώση 1,09% στα 25,50.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10300,30 μονάδες με κέρδη 1,14%, στο 1,18% ανήλθαν τα κέρδη του S&P στις 1123,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,73% στις 1976,76 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4456,8 μονάδες με άνοδο 0,63%, ο DAX σημείωσε κέρδη 1,95% στις 3896,79 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 1,90% στις 3656,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v