Bank of America: Πιθανή η μείωση προσωπικού

Η Bank of America μελετά το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού της κατά 13.000 άτομα, ενώ η συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με την FleetBoston Financial, θα περιορίσει κατά 7% το συνολικό προσωπικό των δύο τραπεζών.

Bank of America: Πιθανή η μείωση προσωπικού
Η Bank of America θα μειώσει άμεσα το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 13.000 άτομα για να προχωρήσει στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με την FleetBoston Financial, μετά την πρόσφατη εξαγορά ανταγωνιστικής τράπεζας, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

H αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων των δύο αμερικανικών τραπεζών, θα επηρεάσει περίπου το 7% του συνολικού προσωπικού που απασχολούν και θα οδηγήσει στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο τραπεζών θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, γεγονός που καθιστά επιτακτική την άμεση μείωση του προσωπικού με άξονα τον τομέα προσφοράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της διεύθυνσης μάρκετινγκ και των νομικών και τεχνολογικών υπηρεσιών των δύο τραπεζών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την απόφαση συγχώνευσης, αξίας 47 δισ. δολαρίων, από τους μετόχους των δύο εταιριών, θα ανοίξει και τυπικά ο δρόμος για την επιτάχυνση της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν χθες να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι αναλυτές του αμερικανικού χρηματοοικονομικού κλάδου, εκτιμούν ότι ο συγκεντρωτισμός του τραπεζικού τομέα, διαμέσου εξαγορών και συγχωνεύσεων που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με άξονα την εξαγορά της Bank One από την JP Morgan Chase, θα οδηγήσει στη γενικότερη αναδιάρθρωση του κλάδου, διαμέσου της ενίσχυσης του ανταγωνισμού και της δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v