Bear Sterns: Αύξηση κερδών 32% στο α΄ τρίμηνο

H Bear Stearns ανακοίνωσε ράλι κερδών 32% στα 361,1 εκατ. δολάρια, για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της εκτίναξης της ζήτησης ομολόγων και μετοχών.

Bear Sterns: Αύξηση κερδών 32% στο α΄ τρίμηνο
Η Bear Stearns ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της εκτινάχθηκαν κατά 32% στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου, στη σκιά της εκρηκτικής ανόδου της ζήτησης ομολόγων και μετοχών, ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Bear Sterns εκτινάχθηκαν στα 361,1 εκατ. δολάρια ή 2,57 δολάρια ανά μετοχή, από τα 274 εκατ. δολάρια ή 2 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου του 2003.

Η Thomson Financial προέβλεπε ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα κατέγραφαν άνοδο ”μόλις” 2,05 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Bear Stearns, η έβδομη σε μέγεθος αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρία, εμφάνισε αύξηση κερδών για ένατο στα τελευταία δέκα τρίμηνα, ενώ η μετοχή της κατέγραψε άνοδο 21% το τρίμηνο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου, σε σχέση με την άνοδο κατά 20% της μετοχής της Lehman Brothers και την άνοδο κατά 15% του δείκτη των εταιριών του τομέα Amex Broker/Dealer Index

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Morgan Stanley, του δεύτερου μεγαλύτερου αμερικανικού χρηματοπιστωτικού οίκου, ενώ η Thomson Financial εκτιμά ότι τα κέρδη της θα καταγράψουν άνοδο 17% στα 1,06 δισ δολάρια ή 96 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v