Microsoft και futures πετρελαίου ”πιέζουν” τη Wall

Η νέα υποχώρηση του δολαρίου, η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των futures για τις πετρελαϊκές τιμές και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Microsoft - Ε.Ε., συνθέτουν αρνητικό σκηνικό για την αμερικανική αγορά, μετά τα δύο συνεχόμενα ανοδικά σερί. Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Η νέα υποχώρηση του δολαρίου, η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των futures για τις πετρελαϊκές τιμές και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Microsoft - Ε.Ε., συνθέτουν αρνητικό σκηνικό για την αμερικανική αγορά, μετά τα δύο συνεχόμενα ανοδικά σερί.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, η Microsoft και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις κατηγορίες για μονωπολιακή τακτική από την αμερικανική εταιρία, και τώρα η ΕΕ θα καταφύγει σε καταδικαστική απόφαση για τον κολοσσό πληροφορικής.

Εξάλλου, τα πετρελαϊκά futures, αν και έχουν υποχωρήσει, βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών, ενώ τις ανησυχίες εντείνουν και οι φήμες για επικείμενη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, από την 1η Απριλίου.

Χαμηλότερα κινείται και η μετοχή της Morgan Stanley, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν απροσδόκητα στις 336.000 από τον αριθμό των 342.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι της προηγούμενης κατά 0,2% το Δεκέμβριο. Μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, που εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο 0,15 το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed, υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσει οριακά στο 30 από το 31,4 του Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 10266,82 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,40% στις 1968,87 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει απώλειες 0,32% στις 1120,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v