JCF: Μάλλον... ”ψευδές” το σήμα εξόδου από S&P

Για την πιθανότητα ”ψεύτικου” σήματος εξόδου από τον S&P 500 κάνει λόγο ο οίκος προβλέψεων και αναλύσεων JCF International στο έκτακτο χθεσινό Special T Model Outlook, επικαλούμενος ειδικές συνθήκες. Ποιο είναι το νέο όριο που θέτει.

JCF: Μάλλον... ”ψευδές” το σήμα εξόδου από S&P
Για την πιθανότητα ενός ”ψεύτικου” σήματος εξόδου από τον S&P 500 κάνει λόγο ο οίκος προβλέψεων και αναλύσεων JCF International στο Special T Model Outlook με ημερομηνία 17 Μαρτίου, σε συνέχεια προηγούμενης έκθεσης, σύμφωνα με την οποία, όπως έγραψε το euro2day.gr, επίκειτο σήμα εξόδου από τον αμερικανικό δείκτη.

Σε μια έκτακτη ανάλυση, ενδεικτική ίσως της αβεβαιότητας που επικρατεί τώρα στις αγορές, οι αναλυτές του JCF International αναφέρουν ότι ο S&P 500, την ώρα που συνέθεταν το χθεσινό τους κείμενο, βρισκόταν στις 1.120 μονάδες (σ.σ. έκλεισε τελικά στις 1.123 μονάδες), ελαφρά δηλαδή πάνω από το υπολογισμένο όριο εξόδου των 1.118 μονάδων που είχε θέσει ο οίκος, το οποίο όμως είχε ούτως ή άλλως διασπαστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι ίδιοι σχολιάζουν ότι ίσως λαμβάνει χώρα ένα ακόμη ”ψεύτικο” σήμα, όπως τα πολλά που εμφανίστηκαν από το μοντέλο στη διάρκεια της περιόδου άνθησης της αγοράς, μεταξύ 1994-1998.

Ήδη, αναφέρει η ανάλυση του οίκου, αποφεύχθηκε ένα ”ψεύτικο” σήμα την 1η Οκτωβρίου 2003, γεγονός το οποίο ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο, ενώ τόνίζουν ότι ευελπιστούν πως το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά.

Ωστόσο, οι αναλυτές του JCF International προειδοποιούν ότι τα συμπεράσματά τους είναι πιθανό να αποδειχθούν λανθασμένα, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι υπάρχει πίσω από την τρέχουσα διόρθωση, ενω δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης.

Οι ίδιοι ωστόσο διασκεδάζουν τις ανησυχίες σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι δεν παρατηρούνται φαινόμενα υπερτίμησης στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ιδιαίτερα δε στην Ευρώπη, ενω προσθέτουν ότι δεν τους ικανοποιεί η εναλλακτική λύση της επένδυσης σε ομόλογα με απόδοση μόλις 3,70%!

Κι εν τέλει επαναπροσδιορίζουν το όριο εξόδου του μοντέλου τους στις 1.100 μονάδες του αμερικανικού δείκτη S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v