Με 35% ”έτρεξαν” τα κέρδη της Morgan Stanley

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της εκτινάχθηκαν κατά 35% στα 1,23 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο χρήσης, με άξονα την άνοδο της ζήτησης ομολόγων, μετοχών και δημοσίων εγγραφών.

Με 35% ”έτρεξαν” τα κέρδη της Morgan Stanley
Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο χρήσης εκτινάχθηκαν κατά 35%, με άξονα την εκρηκτική άνοδο της ζήτησης ομολόγων και μετοχών, τις δημόσιες εγγραφές και τις διαπραγματεύσεις άλλων επενδυτικών προϊόντων.

Ο δεύτερος σε μέγεθος αμερικανικός επενδυτικός οίκος, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 1,23 δισ. δολάρια ή 1,11 δολάρια ανά μετοχή, από τα 905 εκατ. δολάρια ή 82 δολάρια ανά μετοχή του αντίστοιχου τριμήνου του 2003.

Οι αναλυτές της Thomson Financial εκτιμούσαν ότι η άνοδος των κερδών θα ”περιοριζόταν” στα 96 σεντς ανά μετοχή.

Ο Philip J. Purcell, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, προβλέπει ότι η Morgan Stanley θα βελτιώσει τα αποτελέσματά της, ωθούμενη κυρίως από την επιτάχυνση της ζήτησης χρηματοοικονομικών προϊόντων από τους επενδυτές, τόσο μέσω αγορών ομολόγων και μετοχών, όσο από την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τις δημόσιες εγγραφές.

Η Morgan Stanley θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των επενδυτικών και τραπεζικών της δραστηριοτήτων, εξαγοράζοντας παράλληλα συμμετοχές σε εταιρίες του βιομηχανικού κλάδου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, ικανοποίησε τους επενδυτές, συμπληρώνοντας την ήδη θετική εικόνα για την πορεία του τομέα μετά τις προηγούμενες ανακοινώσεις για υπερ-διπλασιασμό των κερδών της Lehman Brothers και την εκτίναξη των κερδών της Bear Stearns κατά 32%.

Η μετοχή της εταιρίας κατέγραψε άνοδο 8,1% το πρώτο τρίμηνο χρήσης, σε σχέση με την άνοδο της μετοχής της Lehman Brothers κατά 20% και της Bear Stearns κατά 21% για το ίδιο διάστημα, ενώ ο δείκτης του τομέα Amex Broker/Dealer Index κατέγραψε άνοδο 15% για το ίδιο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v