ΗΠΑ: Αιφνιδιαστική πτώση δείκτη Fed Φιλαδέλφειας

Ο δείκτης της Fed της Φιλαδέλφειας για την επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε στο 24,2 το Μάρτιο, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές που ανεμεναν υποχώρηση στο 30, από το 31,4 του Φεβρουαρίου.

ΗΠΑ: Αιφνιδιαστική πτώση δείκτη Fed Φιλαδέλφειας
Ο δείκτης της Fed της Φιλαδέλφειας για την επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε στο 24,2 το Φεβρουάριο, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές της αγοράς εξαιτίας της απότομής πτώσης του.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης της Fed της Φιλαδέλφειας για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό κλάδο, θα υποχωρούσε το Μάρτιο στο 30, από το 31,4 του Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

Οι αναλυτές υπογράμμισαν ότι ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει άνοδο για δέκατο διαδοχικό μήνα, ”φωτογραφίζοντας” την εκέκταση της οικονομικής δραστηιρότητας στην ευαίσθητη αυή περιοχή για την τεχνολογικη αγορά.

Η απότομη όμως πτώση του δείκτη αιφνιδιάσε τους αναλυτές, οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να αξιολογήσουν ικανοποιητικά την υποχώρηση των νέων παραγγελιών κια τις αδυναμίες της αγοράς εργασίας, όπως επίσης και την άνοδο των αποδοχών.

Ο επιμέρους δείκτης για τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στο 21,9 το Μάρτιο, από το 27,8 του Φεβρουαρίου, ο δείκτης για την απασχόληση υποχώρησε οριακά στο 12,3 από το 12,5, ενώ αυτός για τις αποδοχές αυξήθηκε στο 53,4, για να φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 1995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v