ΗΠΑ: Αμετάβλητος ο ”δείκτης των δεικτών”

Ο δείκτης βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων παρέμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο, μετά από την άνοδο της τάξης του 0,5% που σημείωσε τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο 0,1%. Στο δείκτη Φιλαδέλφεια της Fed στρέφεται το ενδιαφέρον των αγορών.

ΗΠΑ: Αμετάβλητος ο ”δείκτης των δεικτών”
Ο δείκτης βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων παρέμεινε αμετάβλητος το Φεβρούαριο στα επίπεδα του Ιανουαρίου, σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών.

Ο επικαλούμενος ”δείκτης των δεικτών”, κατέγραψε άνοδο 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το Φεβρουάριο θα κατέγραφε σημαντική επιβράδυνση με άνοδο ”μόλις” 0,1%.

Εξάλλου, η άνοδος των τιμών παραγωγού κατά 0,6% τον Ιανουάριο, σε σχέση με την αντίστοιχη κατά 0,3% το Δεκέμβριο, σε υψηλότερα επίπεδα από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενίσχυσε τις ανησυχίες για αναθέρμανση των πληθωριστικών πιέσεων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τη Fed να επισπεύσει την αναμενόμενη άνοδο των επιτοκίων.

Οι αναλυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη δημοσιοποίηση του δείκτη Φιλαδέλφεια της Fed για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό κλάδο, εκτιμώντας ότι ο δείκτης θα καταγράψει πτώση το Μάρτιο στο 30, από το 31,4 του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v