Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Διευρύνονται οι απώλειες στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση της γεωοπολιτικής αστάθειας. Υψηλές απώλειες υπέστησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Διευρύνονται οι απώλειες στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση της γεωοπολιτικής αστάθειας.

Υψηλές απώλειες υπέστησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η τρομοκρατία είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή, σχολίαζαν αναλυτές στη Wall Street, επισημαίνοντας ότι επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο αντιποίνων από την Χαμάς, μετά τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη, σεϊχη Αχμέντ Γιασίν, από ισραηλινό πύραυλο.

Επιπρόσθετα, αρνητικά επιδρά στην αγορά και η αποτυχία της επέμβασης των πακιστανικών δυνάμεων στα σύνορα με το Αφγανιστάν, που θεωρούσε ότι είχε περικυκλώσει τον δεύτερο τη τάξει στην Αλ Κάιντα.

Οι μετοχές των εταιριών του αεροπορικού - αμυντικού κλάδου δέχονται ισχυρές πιέσεις, με την Honeywell να υποχωρεί κατά 3,2%, και την Boeing να σημειώνει πτώση 2,5%.

Απώλειες καταγράφουν και μετοχές άλλων κλάδων, με την Philip Morris να σημειώνει πτώση 3,5% και τη Microsoft 2,3%.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,43% στις 10041,19 μονάδες, πτώση περί το 1,91% καταγράφει ο Nasdaq στις 1903,92 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 1,54% στις 1092,69 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 1,90% στις 4333,8 μονάδες, πτώση 2,35% σημείωσε και ο DAX στις 3729,23 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 2,05% στις 3539,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v