OPEC: Πιθανή η αναβολή μείωσης παραγωγής

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ, αλ-Ατίγια, δήλωσε ότι ο OPEC ενδέχεται να αναβάλει το σχέδιο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου την 1 Απριλίου, μετά την αναρρίχηση των τιμών σε ρεκόρ 13 ετών την περασμένη εβδομάδα.

OPEC: Πιθανή η αναβολή μείωσης παραγωγής
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ δήλωσε ότι ο OPEC ενδέχεται να αναβάλει το σχέδιο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου την 1 Απριλίου, μετά την αναρρίχηση των τιμών σε ρεκόρ 13 ετών την περασμένη εβδομάδα.

”Θα μελετήσουμε την κατάσταση στην αγορά την ερχόμενη εβδομάδα και αν η κατάσταση επιβάλλει αλλαγή σχεδίου, θα το κάνουμε”, δήλωσε ο Αμπντουλάχ μπιν Χαμάντ αλ-Ατίγια σε συνέντευξή του στο Κατάρ.

”Ο OPEC επιθυμεί τη σταθερότητα στις αγορές και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις υψηλές τιμές”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο OPEC αποφάσισε στις 10 Φεβρουαρίου μείωση της ποσόστωσης παραγωγής κατά 1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον ερχόμενο μήνα, καθώς ανησυχούσε για πτώση τιμών στο β’ τρίμηνο, όταν θα περνούσε ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο. Η τιμή του αργού πετρελαίου έφτασε όμως στα 38,18 δολάρια στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, δύο εβδομάδες πριν από τη σύνοδο του καρτέλ.

Η συνεδρίαση του OPEC για την αναθεώρηση της πολιτικής για την παραγωγή του κατά το β’ τρίμηνο θα αρχίσει στη Βιέννη στις 31 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v