Επιτυχές το ΙΡΟ Belgacom, ακολουθεί η Oriflame

Αρχισε η διαπραγμάτευση της μετοχής της Belgacom, της μεγαλύτερης νέας εισαγωγής στην Ευρώπη μετά τον Φεβρουάριο 2001, ενώ ”ετοιμάζονται” Siltronic και Oriflame. Αυτόν το μήνα στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί ΙΡΟ που προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 7,4 δισ. δολάρια τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο σύνολο του 2003.

Επιτυχές το ΙΡΟ Belgacom, ακολουθεί η Oriflame
Αρχισε το πρωί η διαπραγμάτευση της μετοχής της Belgacom, της μεγαλύτερης νέας εισαγωγής στην Ευρώπη μετά τον Φεβρουάριο 2001, ενώ μέσα στην εβδομάδα ευρωπαϊκές εταιρίες όπως η γερμανική Siltronic και η Oriflame επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μέχρι 2,7 δισ. δολάρια με πωλήσεις μετοχών.

Αυτόν το μήνα οι ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν προγραμματίσει αρχικές δημόσιες εγγραφές οι οποίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 7,4 δισ. δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί στο σύνολο του 2003.

Το ΙΡΟ (initial public offering) της Belgacom, της κυρίαρχης επιχείρησης τηλεπικοινωνιών του Βελγίου, εξασφάλισε στους μετόχους 3,59 δισ. ευρώ. Η Eircom, η μεγαλύτερη τηλεφωνική επιχείρηση της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξασφάλισε 800 εκατ. ευρώ στην πρώτη νέα εισαγωγή της Ιρλανδίας σε τρία χρόνια.

Τα ευρωπαϊκά ΙΡΟ αυτού του μηνός προβλέπεται να εξασφαλίσουν προμήθειες ύψους 235 εκατ. δολαρίων, περισσότερα απ’ όσα εξασφάλισαν οι χρηματιστηριακές εταιρίες στο σύνολο της περσινής χρονιάς, υποστηρίζοντας την κερδοφορία εταιριών όπως η Morgan Stanley, η Goldman Sachs και η Citigroup.

Οι τράπεζες χρεώνουν προμήθεια 2,7% στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της Ευρώπης, που είναι μια από τις πιο ελκυστικές επιχειρήσεις των επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών. Συγκριτικά, οι προμήθειες από τις πωλήσεις ομολόγων κινούνται γύρω στο 0,9%.

Το ΙΡΟ της Belgacom έχουν αναλάβει η Morgan Stanley, η Goldman Sachs, η Lehman Brothers και η UBS Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v