Με απώλειες έκλεισε εβδομάδα και ημέρα η Wall

Επιταχύνθηκαν οι απώλειες στο κλείσιμο για την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη των μαχών μεταξύ του πακιστανικού στρατού και μελών της Αλ Κάιντα. Αρνητικά συνετέλεσε και η ταυτόχρονη λήξη δικαιωμάτων και προθεσμιακών συμφωνιών. Μικτό το κλείσιμο για την Ευρώπη.

Επιταχύνθηκαν οι απώλειες στο κλείσιμο για την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη των μαχών μεταξύ του πακιστανικού στρατού και μελών της Αλ Κάιντα. Αρνητικά συνετέλεσε και η ταυτόχρονη λήξη δικαιωμάτων και προθεσμιακών συμφωνιών.

Μικτό το κλείσιμο για την Ευρώπη.

Ειδικότερα, συνεχίζονται οι ενέργειες του πακιστανικού στρατού στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου φέρεται να έχουν περικυκλώσει μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα, καθώς και το στενό συνεργάτη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Ζαουάχρι.

Η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για την κατασκευάστρια εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ciena Corp., σε neutral από reduce, ύστερα από τις πρόσφατες απώλειες στην τιμή της μετοχής της εταιρίας. Η μετοχή της ενισχύθηκε 2%.

Η Adobe Systems κατέγραψε κέρδη 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η Schwab SoundView αναβάθμισε τη σύστασή της για τη Lucent Technologies σε outperform από neutral, εξαιτίας της βελτίωσης των οπτικών και ασύρματων δραστηριοτήτων της. Η μετοχή της εταιρίας, απώλεσε τα αρχικά της κέρδη για να κλείσει με αρνητικό πρόσημο.

Η Bear Sterns από την πλευρά της αναβάθμισε την Bank of America σε outperform από underperform, δίνοντάς της παράλληλα τιμή στόχο τα 93 ευρώ.

Αντίθετα, η Lattice Semiconductor δέχτηκε την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από την JP Morgan Securities σε underweight από overweight.

Υψηλότερα κινήθηκε η Microsoft, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για περαιτέρω μείωση της τιμής της κονσόλας ηλεκτρονικών παιχνιδιών X-box στα 149 δολάρια, προκειμένου να ανταγωνιστεί την κυρίαρχη του κλάδου Sony, με το Play Station 2.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,23 δολάρια με κέρδη 0,58%, ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,54% στα 7,40 δολάρια, ενώ η 3Ε υποχώρησε 2,19% στα 25 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10186,60 μονάδες με πτώση 1,06%, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,12% στις 1940,47 μονάδες, ενώ ο S&P κατέγραψε απώλειες 1,12% στις 1109,74 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 4417,7 μονάδες, ο DAX σημείωσε πτώση 0,22% στις 3819,15 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,65% στις 3613,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v